ÚJVÁRI Milán

Tanulmányait 1992-ben a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola Táncművészeti tagozatán kezdte, Kustán Péter és Kustán Éva irányítása alatt. 1998 és 2000 között Magyar Divat és Sport-táncszövetség versenyein vesz részt szóló diszkó kategóriában. Hatszoros magyar bajnok. 1999-ben a szlovéniai Portoroz-ban rendezett Nemzetközi Divat és Sporttánc Világbajnokságon harmadik helyzést ér el, szóló diszkó kategóriában. 2000-ben, szintén a szlovéniai Portoroz-ban rendezett Nemzetközi Divat és Sport-tánc Világbajnokságon aranyérmes.

2000-ben felvételt nyer a Magyar Táncművészeti Főiskola balettművész szakára. Mesterei a Főiskolán: Forgách József, Balog Béla. 2003-ban kezd élénken érdeklődni a kortárs művészetek iránt. 2004-ben a New York-i nemzetközi balettversenyen a Youth American Grand Prix-n döntős. 2004-ben sikeres érettségi vizsgát tesz a Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasy Ferenc Gimnáziumán. 2005-ben, Amsterdamban gyakornoki munkát végez az Emio Greco/PC társulatnál. 2005-ben kitűnő minősítéssel végez a Magyar Táncművészeti Főiskolán. 2005-ben elkezd harcművészetekkel foglalkozni (capoeira, brazil jiu-jitsu). 2005-2006 a Frenák Pál Társulat tagja. 2006-ban a Mu Terminál Tagja. 2007 és 2008 között a Cirque du Soleil Delirium című show-jának táncosa és a műsor egyik karakterszólistája, részt vesz a társulat észak amerikai és európai turnéján, aminek keretében a két földrész minden jelentősebb városában megfordul. 2008-ban megalapítja, alkalmi projekteken alapuló társulatát a Radioballet-et.

Oktatott tárgyak: kortárstánc

CSEPPENTŐ Petra

Több alapfokú művészeti iskolában dolgoztam párhuzamosan éveken keresztül, zsűriztem és zsűrizem táncversenyeken és évekig vizsgabizottsági tag voltam a Burattino Művészeti Tanoda - BailArt színházi táncos OKJ-s képzésén, ahol 2. éve szakmai elméleti (tánctörténet) és gyakorlati (klasszikus balett és moderntánc) pedagógusként dolgozom. A RolliPolli Szabadidőközpontban tevékenykedem még, ahol óvodásoknak balett előkészítő gimnasztikai órákat és felnőtteknek Art Jazz órákat tartok/tartottam, valamint a Grace Mozgásművészeti Stúdióban 7-10 éves korosztálynak tartok klasszikus balettet.

2009 novemberében (HON AMI és Kolibri AMI megbízásából) részt vettem Budapesten, tantervekkel – moderntánc tantervvel – kapcsolatos táncpedagógusi továbbképzésen.

 2008 decemberétől 2011 márciusáig 3 alkalommal is turnéztam Németországban, Svájcban és Ausztriában, ahol az Operaház Fantomja című – német átdolgozású musicalben táncoltam.

2012-ben a III. Krétakör Művészeti Versenyen Szakmai Díjat kaptam.


     LAKATOS János

Hivatásos táncművész, Nívó díjas koreográfus, moderntánc oktató, vezető tánctanár. Tanít többek között a Magyar Színház- és Filmművészeti Egyetemen, a Magyar Táncművészeti Főiskolán, a Magyar Testnevelési Egyetemen, a Solymosi Művészeti Akadémián, a Casa de la Música  Tánciskolában, a Madách Musical Tánciskolában, valamint a Táncpedagógusok Országos Szövetségénél.

18 évig volt válogatott szintű szertornász. 1996 óta színházaknál dolgozik, mint táncos, énekes, koreográfus. Az USA nyolc államában oktat időszakosan tornát, akrobatikát, jazztáncot többek között a Broadway-n és a Houston Ballet-nél. 5 évadon át dolgozott az amerikai női tornász válogatott vezetőedzőjével, mint oktató- koreográfus. A Győri Táncművészeti Fesztivál keretében szervezett táncos továbbképzések négy mesterének egyike Lőrinc Katalin, Lovas Pál, Földi Béla mellett. 2003 óta állandó tanára az évente megrendezésre kerülő Nemzetközi Moderntánc Workshop-nak, melyen a táncos világ legnevesebb oktatóival együtt tart továbbképzést. Rendszeresen tart továbbképzést a Szegedi Kortárs Balett táncművészeinek. Az utóbbi 7 évben a Budapest Táncszínház táncosaként, és koreográfusaként vett részt a hazai kortárs táncéletben. Jelenleg a Jazzpress Dance Company művészeti vezetője. A LÁB-jegyzet című tánckönyv szerzője.

 Oktatott tárgyak:  modern tánctechnika: art jazz, képességfejlesztés.


    SALLAY Stefánia

1980-tól az Állami Balett Intézet növendéke, 1987-ben kapja meg táncművész diplomáját és ettől az évtől kezdve a Duna Művészegyüttes tagja, később táncos-szólistája. Táncpedagógus diplomáját 2000-ben szerezte meg balett-társastánc szakon a Magyar Táncművészeti Főiskolán.

A Magyar Köztársaság Érdemkereszt Lovagkeresztje kitüntetést 2005-ben kapja meg táncművészeti tevékenységéért, melynek a 2003. szeptember 28-án, Görögországban elszenvedett buszbaleset vetett véget.

2011 szeptemberében kapcsolódott a BailArt Művészeti tánciskolához, mint balett mester.

Oktatott tárgyak: klasszikus balett, spicc technika, pas de deux és balett elmélet.

  VARGA László

1984-ben születtem Budapesten. 9 évesen felvételt nyertem az Állami Népi Együttes gyermekcsoportjába, a Timár Sándor által vezetett Csillagszemű Táncegyüttesbe, ahol 15 évet töltöttem el. Kiváló mestereim által sikerült egy olyan tánc anyanyelvet elsajátítani itt, amiért azóta is hálával tartozom nekik. Elhivatottságom és szenvedélyem az évek folyamán egyre fokozódott, így az érettségi (József Attila Gimnázium) megszerzése után a Táncművészeti Főiskolára adtam be jelentkezésemet, ahol néptánc-, és modern társastánc szakokon kezdhettem meg tanulmányimat. A főiskola mellett a Semmelweis Egyetem egészségtan tanári, az ELTE művelődésszervező, valamint a NYME emberi erőforrás tanácsadó mesterképzését végeztem el. 2007 óta a Burattino Művészeti Tanoda- Bailart TáncStúdió színházi táncos képzésének (OKJ) szakvezetője vagyok.

Mestereim: Timár Sándor, Timár Böske, Ónodi Béla, Végső Miklós, Kovács Henrik, Kiss Zsuzsanna, Hortobágyi Gyöngyvér, Lévai Péter, Richtarcsik Mihály, Furik Rita

Lajtai Beatrix, Módy Júlia, Késmárki Kálmán, Zsámboki Marcell, Hájas Katalin, Papp Tímea, Budai László, Lippai Andrea

Egyéb képesítés:  Táncház vezető (Hagyományok Háza), Humán erőforrás tanácsadó (MA), Művelődésszervező (BA), Egészségtan tanár (MA).

Oktatott tárgyak: ritmusgyakorlat, néptánc, modern társastánc, szakmai elmélet, szakmai gyakorlat, tánctörténet.

 

PREISZNER Miklós

Szakmai tapasztalatom tanítás terén:

2005 óta a Közgazdasági Politechnikum énektanára vagyok.

2006 óta tanítok a csepeli Burattino iskolában elsősorban éneket, de néhány osztályban médiaismeretet és informatikát is.

2010 óta tanítok a Bailart Tácstúdióban zenetörténetet.

Közel tíz éve tartok zenetörténeti előadásokat, művelődési házakban, iskolákban, vagy ha úgy adódik, magánlakásokban mint meghívott előadó.  Jelenleg a FUGA Budapesti Építészeti Központban tartok Műkedvelő címmel előadássorozatot.

2002 óta veszek részt a Közgazdasági Politechnikum nomádtáborának szervezésében, ezen kívül számtalan - többnyire szerepjátékos tematikájú – tábor, film és zenés maraton létrehozásában és lebonyolításban vettem részt.

Szakmai tapasztalatom zenészként:

13 éves koromban kezdtem gitározni. Számos alacsony színvonalú, de őszintén lázadó szellemű zenekarban játszottam fiatalkoromban, később mintegy két évig tanultam jazz-gitárt.

A Kodály Zoltán Kórusiskolában zongorát, orgonát, vezénylést és éneket tanultam.

17 éves korom óta foglalkozom komolyan zeneszerzéssel. Azóta számos dokumentumfilmhez, kisjátékfilmhez, reklámhoz és színházi produkcióhoz komponáltam zenét, utóbbiak többségében színészként is részt vettem.

Több mint tíz éve foglalkozom elektronikus zenével. A kétezres évek elején több nemzetközi MIDI versenyen nyertem darabjaimmal, később megbízható tudásra tettem szert számtalan zenei szoftver kezelése terén. Tavaly a Burattino Iskolában tizenegyedikeseknek tanítottam is számítógépes zeneszerzést a legkülönfélébb elektronikus tánczenei stílusokban.

2009 óta vagyok a Plastic Heaven nevű zenekar tagja. Koncerteken billentyűs hangszereken, néha gitáron és sampleren játszom.  Első EP-nk két éve jelent meg a brooklyni Deep Nota kiadónál, azóta rendszeresen koncertezünk budapesti klubokban, de játszottunk a tavalyi Fridge fesztiválon és az idei Balaton Soundon is.

 Egyéb tapasztalataim:

1998-tól 2004-ig kottagrafikusként dolgoztam elsősorban a Zenetudományi Intézetnek és a Hagyományok Házának.

2004-ben közel egy éven át írtam napi folytatásokban megjelenő sci-fi regényt a Krétamagazin című netes diáklapnak.

2009-ben OKJ-s vizsgát tettem, mint szoftverüzemeltető.